Zelf gemaakt: Letters voor de kinderkamer (Crea-cross uitdaging)

Deze week doe ik gezellig volledig mee met de Crea-cross uitdaging. Ik had wel een iets gelinked, maar dit is de eerste keer dat je ook bij kunt komen linken. Deze uitdaging is bedacht door Kreanimo. Elke week is er een thema en creatieve bloggers proberen dan iets te maken (en uit te werken) wat binnen dat thema past. Hun creatieve blog delen ze vervolgens in de link-party. Zo ontstaat er een waar creatief feestje vol leuke diy’s. Feest je gezellig mee?

Deze week is het thema letters aan de beurt. En dat kwam goed uit, want dit idee ligt al een tijdje op de plank. Deze letters van vilt zijn een leuke decoratie voor in de babykamer of kinderkamer. Je kunt er voor kiezen om de naam te maken van je kind (zoals ik heb gedaan), maar een leuk toepasselijk woord zoals ‘welterusten’ voor boven het bed kan natuurlijk ook…alles is mogelijk.

Omdat het maken van geschikte letters nog niet mee valt, heb ik de patronen van de letters zodanig uitgewerkt dat je ze alleen nog maar even hoeft uit te printen.

Aan de slag

Voor het maken van de letters heb je het volgende nodig

Print de patronen uit.

Knip de patronen die jij nodig hebt uit.

Zet de patronen voor de letters over op vilt, de letters neem je twee keer over.

Knip de letters uit.

Leg de dubbele letters netjes op elkaar en naai ze langs de rand van de letters dicht. Laat een stukje open op een niet zo zichtbare plek (ik koos voor de binnenkant en voor de rechterkant.

Keer de letters binnenstebuiten of laat ze zo met een klein randje…net wat jij mooi vindt.

Vul de letters met kussenvulling.

Naai daarna het laatste stukje netjes met de hand dicht.

Zet de patronen voor de figuurtjes over op vilt.

Knip de figuurtjes uit.

Een aantal delen kun je beter op elkaar lijmen met textiellijm, andere delen kun je weer beter naaien (vleugeltjes bijvoorbeeld). Het uiltje en het vogeltje heb ik genaaid en gevuld.

Naai de figuurtjes met de hand op de letters.

De pootjes van de spin, de mier en het lieveheersbeestje naai je met de hand op de letters wanneer je de diertjes vast naait op de letters.

Overige opties

Sommige letters lijken al een beetje op dieren (althans, dat zegt Lilian). Zo lijkt de ‘e’ volgens haar op een slak, de ‘g’ op een olifant, de ‘h’ op een giraffe, de ‘k’ op een vlinder, de ‘m’ op een ijsbeer, de ‘n’ op een hond, de ‘q’ op een papegaai, de ‘s’ op een slang en de ‘w’ op een luiaard…daar kun je heel wat creativiteit op los laten.

De letters kun je aan elkaar naaien (en dan neerzetten of ophangen), los van elkaar laten (en ergens neerzetten), of voorzien van kleine lusjes aan de bovenkant zodat je ze op kunt hangen als vlaggetjes…opties genoeg😉

Als je kind druk bezig is met het leren van het alfabet, zou je ook alle letters van katoen kunnen maken (zonder figuurtjes). Zo kan je kind het alfabet maken en de letters benoemen…en als ze erg vies zijn geworden, kunnen ze gewoon in de wasmachine.

Lekker in de creatieve modus?

Als je nog even zin hebt om lekker creatief te zijn, dan mag je natuurlijk altijd gezellig bij mij struinen naar nog meer zelf-maak-ideetjes. Maar kijk ook vooral even bij Kreanimo en bij BMellow, want ook zij hebben leuke diy’s met letters…oh, werp trouwens ook even een blik ook op de link-up, want daar vind je ook genoeg leuke dingen. Veel knutselplezier😃

En voor de creatieve bloggers onder ons: Wees welkom om ook gezellig te linken via de blauwe knop als je ook een leuke diy hebt die binnen het thema ‘letters’ past…je mag er maximaal 3 komen linken.

7 Comments

    1. Ik ben ook erg blij met het resultaat. Lilian staat er ook telkens bij te ‘lezen’: “L…a…l..n…i…n…l”😂

      Je kunt ze trouwens ook gewoon van stof maken en dan zonder de figuurtjes, dan kunnen ze zelfs in de wasmachine. Maar met vilt lijken ze idd veel knuffeliger.

      Like

    1. Dank je. Die van Ilse is nu ook af, die is iets stoerder. Zij heeft blauw met crème met daarop een andere bloem, een duizendpoot, een libelle en een kruisspin (had ze zelf bedacht, want dan was spin Sebastiaan op haar letter…wat is t toch ook een schat).

      Samen zitten ze af en toe druk te puzzelen met de lettertjes en kijken ze welke letters ze kunnen benoemen, zo leuk om te zien. Misschien moet ik dan toch maar een keer het hele alfabet maken…en de cijfers misschien ook.

      Maar eerst het project voor deze week, want dat is mij toch een boel werk😲, nu maar hopen dat het eindproduct net zo leuk wordt als dat het in mijn hoofd is🤞

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.