Een grote verandering

Sommigen hebben het misschien al een beetje gemerkt. Achter de schermen wordt er namelijk druk gewerkt aan een heuse blog-verhuizing! Hier en daar staan er al verhuisberichten met een linkje naar de nieuwe website in plaats van een verhaal. 

Van uitlaatklep naar serieuze business

‘Mijn mama momenten’ is begonnen als een uitlaatklep …een manier om met mijn oververmoeidheid om te gaan. Maar het begon langzaam te groeien en werd steeds serieuzer. En ik ben steeds meer aan het herstellen van oververmoeidheid (wat waarschijnlijk al gevaarlijk dicht tegen de burn-out aan liep). Hierdoor begon ik steeds serieuzer na te denken over het bloggen op een eigen domein.

Waarom op een eigen domein?

Herstel

Ik voel mij steeds een beetje meer herstellen en ik wil mij ook graag weer nuttig voelen. Ik wil weer iets hebben om het gevoel te hebben dat ook ik mee doe in de maatschappij. Lang achter elkaar werken lukt mij nog niet zo goed en geconcentreerd achter elkaar bezig zijn lukt ook nog niet goed. En ook dingen onthouden is echt nog een dingetje. Voor de klas staan (waar mijn oorsprong ligt en mijn hart) zit er dus nog even niet in tot mijn grote spijt.

Een inkomen

Ik moest dus nadenken over hoe ik thuis voor een inkomen kan zorgen, want ik wil echt wel werken…het lukt gewoon nog niet op de reguliere manier. Als ik thuis kan werken, kan ik mijn eigen tempo en mijn eigen werkdruk bepalen. Het zou dan erg fijn zijn wanneer ik het bloggen kan inzetten om een inkomen te genereren. Op een wordpress.com kun je dit eigenlijk niet echt…en dat wil ik ook niet.

Helemaal van mij

Wanneer een stap verder wil maken met bloggen, wil ik ook echt iets wat helemaal van mij is. Iets waar ik over na heb gedacht en dan ook echt zoals ik het wil. Ik wil dat bedrijven serieus naar mij kijken en niet naar mij kijken als een hobbyblogger. En daar hoort dus een eigen domein bij, zodat alleen mijn naam er op staat en niet ook die van WordPress (hoe geweldig WordPress ook is).

Wat gaat het worden?

Een nieuwe naam

Ik heb er een tijdje over nagedacht…ruim een jaar zelfs. Ik stap af van de naam waaronder iedereen mij al kent. Dat is wel een risico natuurlijk, want de nieuwe naam heeft nog geen bekendheid. De naam is nog niet bekend bij mijn lezers en ook nog niet bij Google (ja, dat is ook belangrijk). En toch ga ik die stap nemen, omdat ik vind dat wat ik deel veel meer is dan alleen mijn mama momenten.

‘Mama Duizendpoot’

Ik merk dat mijn brede interesse niet meer past bij mijn huidige naam. Het moet dus een naam worden waar ik mijn veelzijdigheid in kwijt kan. Lang heb ik zitten nadenken over de naam en niet zo lang geleden was het ineens duidelijk…. De nieuwe naam wordt ‘Mama Duizendpoot’. Op een aantal ‘sociale plekken’ heb ik de naam zelfs al aangepast (op Pinterest bijvoorbeeld, waar ik zelfs al een aantal linkjes heb aangepast).

Waarom ‘Mama Duizendpoot’?

Ik heb gekozen voor ‘Mama Duizendpoot’ omdat een mama niet allen mama is, maar nog veel meer doet dan voor haar kroost zorgen. De nadruk zal dus nog steeds liggen op ouderschap. Je zult alleen vele facetten te zien krijgen die ik (net als vele anderen) als mama mee maak.

Achter de schermen

Alles wat ik hier heb geschreven, moet ik nog overzetten naar ‘Mama Duizendpoot’. Dat is best veel werk, want er moet nog veel aangepast worden (alle afbeeldingen moeten bijvoorbeeld een ander formaat krijgen, er moeten overal tussenkopjes tussen komen, en alle linkjes moeten weer gaan kloppen). Het duurt dus nog wel even voordat alles helemaal verhuisd is naar ‘Mama Duizendpoot’. Alle verhalen die zijn overgezet, zullen hier een verhuisbericht met link naar de nieuwe plek krijgen.

Wat vind je op ‘Mama Duizendpoot’?

Qua inhoud zal er niet heel veel veranderen. Ik zal nog steeds schrijven over ouderschap, ik zal nog steeds recepten delen en mijn creatieve uitspattingen komen er ook gewoon op te staan. Alleen komt alles in een iets andere structuur (duidelijker en overzichtelijker…vind ik). Ik wil ook kijken of ik een pagina kan maken waar al mijn eigen patronen op staan, zodat deze mooi overzichtelijk zijn (maar dat komt pas wanneer alles helemaal overgezet is). Ook zal ik met iets meer verschillende categorieën werken. Zo heb ik nu ook een leesrubriek en een knutselrubriek…iets wat eerst nog te veel voor mij was. En misschien komen er in de toekomst wel nog meer rubrieken bij, wie zal het zeggen.

Youtube

Ik heb zelfs al een YouTube kanaal opgezet waar ik ga proberen elke week een boekje voor te lezen (in combinatie met een recensie op het blog). Ook wil ik er naai Tutorials gaan plaatsen en wie weet nog meer (knutsels of reviews…we gaan het zien) De eerste boekjes staan er in ieder geval al op.

Wat verandert er hier?

Ik was achter de schermen al steeds meer op mijn eigen website te zien en steeds minder hier. Dat merkte je nog niet zo, doordat er een heleboel verhalen, knutsels, naaiprojecten, recepten en meer al ingepland stonden. Maar vanaf 1 november (morgen dus) zal ik hier geen nieuwe dingen plaatsen. Dit omdat het anders steeds meer werk kost om alles over te zetten. Vanaf 1 november post ik dus alleen nog maar op ‘Mama Duizendpoot’. Ik plaats daar dan oude posts van hier, maar ook nieuwe posts. Op ‘Mijn mama momenten’ zullen dan steeds meer berichten een verhuisbericht met link krijgen.

Ben je een beetje nieuwsgierig? 

Je mag gerust komen neuzen op ‘Mama Duizendpoot’. De website staat al online. Er staat nog niet veel op en nog niet alles werkt, maar dat verandert naarmate de tijd verstrijkt. Zo verstuur ik nog geen nieuwsbrieven, omdat ik daar goed over na wil denken voordat ik die er op zet (al kun je je er wel alvast voor inschrijven). En zo zijn er nog meer kleine dingetjes.

Facebook

De Facebookpagina is ook al gemaakt. Er staat nog niet veel op, maar dat wordt binnenkort ook wel anders. Hier zal ik eerst de ‘oude’ berichten delen die ik al op ‘Mijn mama momenten’ heb gedeeld, zodat ook die pagina meer inhoud krijgt. Ik probeer elke dag er wel iets op te delen. Wil je niets missen? ‘Like’ dan de Facebookpagina alvast.

Kom je gezellig kijken (en volgen)

Dus lieve trouwe lezers…wil je de verhalen, recepten, werkbeschrijvingen en wat al niet meer niet missen? Kom dan lekker neuzen op ‘Mama Duizendpoot’ (op de site, Facebook, YouTube en/of Pinterest en ‘volg’ vooral.😊😙💋

Dank je

Tot slot wil ik al mijn trouwe lezers ontzettend bedanken. Bedankt dat je mijn verhalen wilde lezen en bedankt dat ik alles met jullie heb mogen delen. Natuurlijk hoop ik dat je gezellig mee verhuist naar ‘Mama Duizendpoot’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.