Zelf gemaakt: auto-organizer (bloghop, win-acties zijn gesloten)

Welkom bij de creatieve vakantie bloghop; een creatieve bloghop vol leuke win-acties en diy’s die allemaal vakantie gerelateerd zijn. Hier laat ik je zien hoe je een handige auto-organizer kunt maken. Dit is niet alleen praktisch tijdens de vakantie, maar elke keer weer wanneer je samen met een kleine in de auto op pad gaat.

Het kan zijn dat je hier bent beland via Ceciel Maakt, waar Ceciel je laat zien hoe je een old school vakantieplakboek met polaroids kunt maken (Dank je voor het linken Ceciel en wat een prachtige diy). Als je van diy’s houdt en/of van win-acties dan hop je straks vast en zeker door naar Marieke Blogt, waar Marieke je laat zien hoe je een vakantieslinger maakt. Maar daarover straks meer.

De auto-organizer

Als je met de auto reist wanneer je kleine kinderen hebt, dan is dat vaak een heel gedoe met tassen en spullen. Ik was het zat en had behoefte aan ruimte en overzicht. Daarom maakte ik deze auto-organizers.

Het is eigenlijk niets meer dan een soort schort voor de autostoel, maar dan met een aantal vakjes. Hierdoor kun je er aardig wat dingen in kwijt. Het handige is niet alleen de overzicht in de auto, maar ook het gemak waarom je hem mee kunt nemen in de tas of op visite.

WP_20180224_08_15_36_RichDe eerste die ik heb gemaakt heb ik gevuld met praktische dingen zoals luiers, luierdoekjes,  verschoonmatje, zakjes, spuugdoekjes en een rammelaar voor de afleiding. Deze hangt bij ons aan de bijrijderstoel. Zo kan ik mijn kleine meid lekker makkelijk op de achterbank verschonen, want ik heb gelijk alles bij de hand. En als we op pad gaan, vouw ik het netjes op en stop ik het pakketje in mijn tasje…hoef ik die lompe luiertas ook niet overal mee naartoe te slepen. Omdat hij lijkt op een schort, is hij ook te dragen als schort…wat weer WP_20180224_08_15_06_Richsuperhandig is wanneer ik die vieze billetjes moet schoon maken bij zo’n verschoonplank in een openbaar toilet (daar kom ik namelijk altijd ruimte tekort om alles uit te stallen).

WP_20180224_08_41_51_RichDe tweede die ik heb gemaakt is voor het entertainment gedeelte en hangt bij ons voor haar stoeltje. Ik heb er een extra vakje opgezet (meer omdat dit zo leuk stond, maar hij is ook leuk om een klein knuffeldoekje in te stoppen). De verdeling van de onderste vakjes zijn ook iets anders, omdat de beker er precies in moest passen. Verder heb ik er een balletje (met een belletje er in) aan vast gemaakt en ik heb nog een klein lieveheersbeestje-knuffeltje gemaakt (met een piepertje er in en knisperfolie in de vleugeltjes. Ze kan nu lekker spelen met wat ze maar wilt of lekker lezen wanneer ze dat wilt, zonder dat ze het aan mij hoeft te vragen. Ook kan ze het weer terug stoppen wanneer ze weer iets anders wilt doen. En als ze dorst heeft, kan ze zo zelf de beker pakken en wat drinken. Ook deze organizer kun je weer handig opvouwen en meenemen wanneer je op visite gaat. Zo heeft je kind altijd iets om te spelen.

De derde die ik heb gemaakt, kun je winnen. Hierover lees je na de werkbeschrijving meer.

Het patroon

WP_20180618_20_45_03_Pro (3)Het patroon voor de bal en het lieveheersbeestje kun je bij de benodigdheden downloaden.

Voor de organizer moet je het patroon zelf maken, dit doe je met behulp van de afbeelding. (is deze afbeelding te klein voor je, dan kun je hier ook de originele afbeelding bekijken)

Aan de slag

Voor het maken van de auto-organizer heb je het volgende nodig:

De organizer

Neem het patroon over op katoen en neem de achterkant over op een wat stevige stof.

Knip alle delen uit.

Naai op beide rechthoeken biaisband langs de bovenkant.

Leg rechthoek 2 op de onderkant van de katoenen basis.

Leg rechthoek 1 er boven.

Speld rechthoek 1 vast langs de zijkanten, maar niet de overlapping.

Haal rechthoek 2 weg.

Teken met stofkrijt een lijn langs de onderkant van rechthoek 1.

Haal de spelden er uit.

Speld rechthoek 1 (op de kop) 0,5 cm over de getekende lijn vast (met de goede kanten op elkaar).

Naai rechthoek 1 vast.

Vouw rechthoek 1 omhoog en speld hem langs de zijkanten vast.

Knip stof wat uitsteekt ten opzichte van de ‘basis’ af.

Speld de zijkanten vast.

Naai de zijkanten vast.

WP_20180618_20_45_22_Pro (3)*Zoom de zijkanten en onderkant van het ‘extra vakje’ enkel om.

*Naai biaisband langs de bovenkant van het ‘extra vakje’.

*Naai het ‘extra vakje’ op rechthoek 2, op de plek zoals aangegeven op de afbeelding.

Naai de onderste rechthoek aan de onderkant op de ‘basis’, met de goede kant zichtbaar. Hiervan naai je enkel de onderkant en de zijkanten vast.

Naai ter hoogte van het biaisband van vak 2 een elastiek vast aan de linkerkant en aan de rechter kant (met de uiteinden langs de rand).

** Vouw de twee stroken voor de hengsels dubbel, zodat er twee dunnere stroken ontstaan (met de goede kant naar buiten).

**Naai langs de zijkanten.

**Naai biaisband langs de zijkanten.

**Naai de uiteinden (met de uiteinden langs de rand van de ‘basis’) aan de zijkanten vast, zoals aangegeven op de afbeelding van het patroon.

Naai twee stukken keperband/koord vast aan de bovenkant, op de kop en aan de rand (de ene is 15 cm lang, de andere is 60 cm lang). Kijk voor de juiste bevestigingsplek op de afbeelding van het patroon.

Naai de stevige basis op de katoenen basis, met de goede kanten op elkaar. Laat een stuk aan de onderkant open.  Let er op dat je niet per ongeluk over de hengsels of het elastiek naait.

Keer de organizer binnenstebuiten.

Naai de ‘organizer’ netjes langs de rand. Doe dit in twee delen van elastiek naar elastiek, zodat je geen ruzie hoeft te krijgen met het elastiek. Let er hier ook weer op dat je niet per ongeluk over de hengsels of het elastiek naait.

Naai de vakken in je organizer. Houdt hierbij rekening met de breedte van een luier, beker of…wat je er ook in wilt stoppen. Op de afbeelding naast de uitleg over het ‘extra vakje’ staat waar je kunt naaien voor een inhoud met luiers en luierdoekjes. Zorg er ook voor dat je niet per ongeluk over de hengsels of het elastiek naait.

Bevestig de koordstopper aan je keperband/koord.

Maakt een knoop aan de uiteinden van het keperband/koord.

De bal

Neem het patroon 6x over op stof.

Knip de delen uit.

Naai twee delen aan een zijde aan elkaar, met de goede kanten op elkaar. Dit doe je drie keer.

Naai de drie delen aan elkaar, maar laat een stuk open aan de bovenkant.

Keer de bal binnenstebuiten.

Vul de bal met kussenvulling.

Stop er eventueel ook een belletje in.

Naai de bal met de hand dicht, naai er eventueel een koord of keperband bij in vast, zodat je die aan de auto-organizer kunt vastnaaien.

Naai het uiteinde van het koord of keperband omgevouwen aan de auto-organizer.

WP_20180225_10_21_57_Rich (2)Het lieveheersbeestje-knuffeltje

Neem het patroon over op je stof. De vleugels 2x + 2x in spiegelbeeld. Het lijfje 2x.

Naai de oogjes in de kop.

Naai twee delen van de vleugels op elkaar met de goede kanten op elkaar, maar laat de bovenkant open. Dit doe je twee keer.

Keer de vleugels binnenstebuiten.

Vouw de bovenkant naar binnen.

Vul de vleugels met knisperfolie.

Naai de vleugels vast op het lijfje.

Vouw de vleugels op naar het midden.

Leg het overige lijfje op de kop op het lijfje met de vleugels.

Naai het lijfje langs de rand vast, maar laat het ‘kontje’ open.

Keer het lieveheersbeestjes binnenstebuiten.

Vul het met kussenvulling en het piepertje.

Naai het knuffeltje netjes met de hand dicht.

De win-actie

He he, na heel wat gescroll ben je eindelijk bij het punt beland waar je kunt lezen hoe je mee kunt doen met de win-actie.

Phototastic-20-6-2018_9cadeb6a-0230-4f26-bc49-5e2780d86a41In de auto-organizer die je kunt winnen passen 6 luiers, billendoekjes, spuugdoekjes, verschoonmatje en een knuffeltje. Maar je kunt hem natuurlijk ook anders indelen…het is maar een suggestie. Ook deze organizer kun je ophangen aan de autostoel, zodat je de kleine makkelijk VideoToPhoto 636650971657418204 (2)op de achterbank kunt verschonen. Maar je kunt hem ook opvouwen en meenemen wanneer je op visite gaat. Door de twee hengsels, is hij simpel te tillen. Je arm past er zelfs doorheen, zodat je het ‘tasje’ en je kind in een keer kunt tillen. Doordat de opgevouwen organizer niet al te groot is, kun je hem makkelijk in je tas stoppen. Wanneer je bij de openbare toiletten bent en je VideoToPhoto 636650968305178588 (2)ruimte te kort komt voor alle spullen, kun je hem ook gewoon als schort dragen. Zo heb je alles bij de hand. Ik snap daarom ook nog steeds niet waarom dit niet grootschalig in de winkel te koop is, want dit moet toch wel eerder bedacht zijn? Toch? Ik ben vast niet de eerste. Ik kan echt niet meer zonder en ik wou dat ik het eerder bedacht had, dat had mij veel ellende bespaard onderweg en tijdens uitjes.

Wil je deze auto-organizer winnen (zonder inhoud), inclusief bal aan koord (met rammelschijfje) en lieveheersbeestje (met piepertje)? Je doet mee door een reactie hier onder de blog of in een reactie onder het bericht op Facebook achter te laten. Hierin vermeld je dat je mee wilt doen en waarom je de auto-organizer wilt winnen.

Uiteraard mag je de blog ‘liken’ en ‘Mijn mama momenten’ op Facebook ‘liken’, maar je krijgt hierdoor niet meer kansen om te winnen. Wel is het ontzettend lief, wat wellicht goed is voor een paar karma-puntjes.

Je kunt meedoen tot en met 27 juni 2018. De uitslag wordt 28 juni 2018 hier onderaan de blog bekend gemaakt. De winnaar moet dan binnen 3 dagen reageren, zodat ik de nodige informatie heb om de prijs daadwerkelijk op te kunnen sturen. Wordt er niet op tijd gereageerd, dan kies ik een nieuwe winnaar…net zo lang tot er een winnaar is die reageert.

Hop, hop, hop

Zo en nu mag je lekker door hoppen naar Marieke Blogt, want zij laat jou dus zien hoe je een leuke vakantieslinger kunt maken. Bij haar kun je de vakantieslinger ook nog eens winnen. Veel hop-plezier vol creatieve inspiratie en heel veel succes bij de win-acties.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan hier tussen de zelf-maak-ideetjes. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo (die de crea-cross uitdaging heeft bedacht) of bij de Inlinkz-knop hier onder. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen.

31 Comments

 1. Wow wat goed uitgevonden en fijn ook Is short is te gebruiken als er op de wc’s weinig plaats is. We maken erg graag kans voor onze dochter Lotte van 9 maanden oud. Voor ons handig en voor haar super leuke speeltjes. Win win dus

  Like

 2. Wat supermooi gemaakt! Heb met veel bewondering de uitleg gelezen… Ik heb een naaimachine, maar zoiets gaat mij nooit lukken ben ik bang! :S

  Ik doe gráág mee om hem te winnen! Dit jaar gaan we voor het eerst kamperen met ons pleegdochtertje en dan hebben we inderdaad oa luiers nodig bij de hand, lijkt me superhandig! Ook het lieveheersbeestje gaat enorm in de smaak vallen, weet ik nu al! 😉

  Fijne dag,
  Adriana

  Liked by 1 persoon

 3. Dit is erg handig! Dit zou ik graag gebruiken in de auto deze vakantie, ik denk dat ik ook andere spulletjes in stop maar dat maakt niet uit toch 😉 Ik loot in ieder geval graag mee.

  Liked by 1 persoon

 4. Ideaal…..was het idd maar eerder bedacht….die van mij is al 13. Mijn schoonzus moet binnenkort bevallen en dit is ideaal voor een kado….. ik hou zo van zelf gemaakte kados… bedankt voor het delen !!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.