Het bijzondere beestjes boek

Veel mensen zijn bang voor de kleine kriebelbeestjes. Met dit boek vol prachtige illustraties en boordevol informatie over deze fascinerende diertjes, maak je daar al snel een einde aan….aan die angst…niet de diertjes😉

In het boek vind je informatie over vele kleine dieren die je hoofdzakelijk in de achtertuin zult tegenkomen. En dat is nWP_20180206_14_05_00_Rich (2)iet per ongeluk. Het boek legt je namelijk ook uit hoe je op zoek kunt gaan naar deze dieren en hoe je ze kunt onderzoeken. Het spoort kinderen aan om lekker in de tuin te gaan zoeken. Kijk, daar ben ik nu echt een voorstander van, want wat is er nu leuker dan lekker buiten leren van en over de natuur?

Naast dat er informatie gegeven wordt over de dieren, die overigeWP_20180206_14_04_19_Rich (2)ns in hapklare brokjes gepresenteerd worden, staat er ook telkens een zoekopdracht bij. Er wordt bij elk dier gevraagd of je een specifiek diertje wilt proberen te vinden. En lukt het je niet helemaal om het te vinden, dan staat het antwoord achterin…dat is handig.

Je haalt meeste uit het boek door telkens over een beestje te lezen en deze samen met je kind op te gaan zoeken in de tuin. Samen kun je dan observeren of wat er net gelezen is ook echt te zien is. Maak foto’s van de dieren die je vindt en zoek ze op…hoe veel verschillende soorten kevers, slakken en vlinders hebben jullie gevonden?

En als jullie in een creatieve bui zijn kunnen jullie het gevonden kriebelbeestje misschien wel natekenen of verven of knutselen of misschien schrijven jullie er wel een verhaaltje over en maken jullie zelf ook een leuk boekje…dat is altijd leuk om later terug te lezen.

Je zou ook een soort afvinklijstje kunnen maken en met je kind alle beestjes kunnen opzoeken. Hoe lang duurt het voordat jullie ze allemaal gevonden hebben? En hebben jullie de eitjes en larven ook kunnen vinden? Wij gaan zoeken zodra het buiten weer een beetje warmer wordt en de beestjes weer lekker buiten rondkruipen en zoemen…en tot die tijd lezen wij nog even lekker bij de kachel.

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.