Zelf gemaakt: Vloerkussen in paddenstoel stijl

Deze week doe ik weer mee aan de crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Sprookjes’ en liet ik je zien hoe je een elfenpopje kunt maken. Deze week is het thema ‘Natuur’ aan de beurt. Ilse maakt creatieve vruchten illustraties, Melanie van BMellow laat 4 seizoenen in een boom zien en ik laat je zien hoe je een vloerkussen kunt maken met een paddenstoel motief.

De paddenstoelen vloerkussen had ik heel lang geleden al gemaakt…nog voor ik mijn VideoToPhoto 636636011406851758 (2)man kende. Toen had ik hem gemaakt voor mijn neefjes en nichtjes wanneer ze op visite kwamen. Maar nu heb ik hem wat rijker gevuld en blijkt hij super handig te zijn. Zo leggen wij hem WP_20180601_18_41_37_Proonderaan de glijbaan (waar hij wordt gebruikt als opvangkussen voor het glijden en springen), wordt hij gebruikt als loungekussen, om gewoon op te zitten of om lekker lui voor de tv te hangen.

Natuurlijk hoeft het niet per se een paddenstoelkussen te worden en kun je hem maken in elke kleur en met elke motief die je maar wilt. Maar bij ons past het perfect in het bosthema die de meiden al hebben op hun kamer.

*Ik heb het kussen zonder hoesje gemaakt (dat was toen niet echt nodig), maar je kunt ook eerst een vloerkussen van katoen maken, deze vullen en dan een hoesje naar smaak maken. Bij het maken van een hoesje naai je eerst een rits tussen de twee lange stroken. Wanneer je een stevige vulling gebruikt, kun je de rits beter tussen de bovenste cirkel en de strook naaien en een iets langere rits gebruiken. Daarna kun je alle delen gewoon in elkaar naaien. Naai de laatste cirkel er dan pas in wanneer de rits open is, dan kun je hem namelijk helemaal dicht naaien.

Aan de slag

Om deze vloerkussen (in paddenstoelstijl) te maken heb je het volgende nodig:

Teken op papier een cirkel met een diameter die gelijk is aan de stofbreedte (dit is vaak 140 cm). Als je niet zo goed weet hoe je dat het beste kunt doen dan kun je dat in de naai tip ‘Een cirkel maken’ lezen.

Neem dit patroon over op zowel wit fleece als rode fleece met witte stippen.

Teken op papier een strook die zo lang is als de helft van de omtrek van de cirkel. Bij een cirkel met een diameter van 140 cm is dat 2,2 meter (exclusief naadwaarde). De breedte kun je zelf bepalen. Ik nam 20 cm (exclusief naadwaarde).

Neem de strook 2x over op fleece van jouw keuze (ik koos voor de witte, maar je kunt ook prima de rood met witte stippen nemen).

Naai de twee stroken op de korte kanten op elkaar vast, met de goede kanten op elkaar. Nu heb je een cirkel.

Naai de cirkel die rood met witte stippen is, vast in de strook…met de goede kanten op elkaar.

Naai de witte cirkel ook in de strook, met de goede kanten op elkaar. Laat alleen een flink stuk open om de vloerkussen te vullen.

Vul de vloerkussen met de vulling Tip: Doe het buiten, want het kan nog best een bende worden.

Speld het gat dicht.

Naai het gat netjes op elkaar dicht.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan hier tussen de zelf-maak-ideetjes. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz-knop. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen.

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.