Recept: Kritharaki

Kritharaki is een soort pasta die er uit ziet als te grote rijst. Vroeger liet ik dit altijd op mijn bord liggen wanneer ik bij de Griek at. De overweldigende smaak van tomaten vond ik namelijk helemaal niets. Maar nu ik het zelf maak, vind ik het lekker. Ik verzuip de kritharaki namelijk niet in de tomaten. Het is een fijn bijgerecht voor bij gyros met tzatziki of bij aubergine rolletjes.

Ingrediënten:

  • olie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr tomaten
  • 500 gr kritharaki
  • peper
  • zout

Bereiding:

Doe een beetje olie in een grote koekenpan.

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit in de pan.

Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe deze ook in de pan.

Voeg ook peper en zout toe naar smaak.

Zet het vuur laag en roer het af en toe even door elkaar, totdat het een soort sausje is geworden.

Voeg flink wat water toe en roer het door elkaar.

Zet het vuur weer hoog en breng het aan de kook.

Wanneer het kookt, strooi je de kritharaki er in.

Roer de kritharaki er goed door.

Zorg er voor dat de kritharaki helemaal onder water zit, voeg water toe als dit niet het geval  is.

Laat het lekker door koken (blijf geregeld roeren, zodat het niet vast gaat zitten aan de pan..voeg tussendoor water toe wanneer dat nodig is)

Wanneer de kritharaki gaar is en het water bijna weg is, kun je de krithraki serveren (eventueel met blokjes feta er door of met een beetje room er door, maar zonder is ook al lekkker).

Kijk hier voor meer recepten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.