Recept: Aubergine rolletjes

Dit is typisch zo’n gerechtje die lekker is, maar die je lang geleden eens gemaakt had en daarna weer helemaal bent vergeten. Toen ik weer eens door mijn oude foto’s struinde, kwam ik dit heerlijke gerecht tegen Ik wilde het gelijk weer eens maken. Aubergine vind ik namelijk heerlijk en in combinatie met kaas kan ik er amper van af blijven.

Mocht je het trouwens te pittig vinden om Spaanse peper te gebruiken, dan kun je deze ook weg laten. Je zou dan paprika poeder kunnen gebruiken als extra smaakmaker.

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 500 gr gehakt (lam/rund)
  • 1/2 ui of 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 plakjes witbrood
  • 1 el verse munt
  • 500 gr cherry tomaten
  • 1 Spaanse pepers
  • 1 groene paprika
  • geraspte kaas (of telkens een smal plakje kaas mee rollen)
  • paprika poeder
  • peper
  • zout

Bereiding:

Doe het gehakt in een kom.

Snijd de ui fijn en doe deze in de kom bij het gehakt.

Snijd de knoflook fijn en doe deze in de kom bij het gehakt.

Snijd de korstjes van het brood.

Snijd het brood in kleine stukjes en doe deze in de kom bij het gehakt.

Snijd de munt fijn en doe deze in de kom bij het gehakt.

Voeg ook een beetje peper, zout en paprika poeder toe.

Meng alles goed door elkaar.

Laat het mengsel een uur op kamertemperatuur staan en maak ondertussen de saus.

Snijd de tomaten

Snijd de tomaten in kleine stukken (ik sneed ze in achten) en doe ze in een steelpannetje.

Verwijder de zaden uit de Spaanse pepers.

Snijd de Spaanse pepers zeer fijn en doe deze ook in de pan.

Verwijder de zaden uit de paprika.

Snijd de paprika in kleine blokjes en doe deze ook in de pan.

Doe een beetje olijfolie in de pan en voeg ook peper en zout toe.

Laat alles rustig gaar sudderen terwijl je af en toe roert.

Als het sausje klaar is doe je deze in een ovenschaal (verspreid het netjes).

Snijd de aubergine in dunne plakken (ik gebruikte hiervoor een mandoline).

Doe een bodem olie in een koekenpan.

Laat de plakjes aubergine er in garen tot ze zacht/glazig zijn.

Laat de plakjes uitlekken.

Leg op elk plakje aubergine een smal stukje kaas of roer geraspte kaas door het gehaktmengsel.

Kneed van gehakt iets wat op worstjes lijkt die even breed zijn als de plakjes aubergine.

Leg op elk plakje aubergine zo’n ‘worstje’.

Rol het plakje om het gehakt.

Leg de rolletjes in het sausje.

Doe de schaal ongeveer een uur in een oven van 180 graden, schep halverwege een beetje van het sausje over de rolletjes.

Kijk hier voor meer recepten.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.