Recept: Kip uit de oven

Ondanks dat het eigenlijk een wat winters gekruid kipje is, vind ik hem ook heerlijk wanneer het warm is. Hij moet even een poosje in de oven, maar dan heb je ook een zalig mals kippendijtje op je bord liggen. En ondertussen ruikt het huis heerlijk naar citrus en kaneel…wat er voor zorgt dat het wachten best lang duurt.

Ingredienten:

  • 4 kippendijen
  • olie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • flinke scheut rode wijnazijn
  • flinke scheut rode wijn
  • 1 scheutje balsamico
  • 1 stokje kaneel
  • 1 sinaasappel
  • 1 gedroogd pepertje
  • 5 kardemompitten
  • 10 zwarte peper korrels
  • 5 gedroogde jeneverbes
  • 10 kruidnagels
  • boter
  • water
  • 1 el honing

Bereiding:

Doe een flinke scheut olie in de pan.

Snij de ui grof en doe die in de pan.

Snij de knoflook fijn en doe die in de pan.

Fruit de ui en knoflook tot deze een beetje glazig wordt.

Doe de wijnazijn, wijn en Balsamico in de pan.

Doe de kruiden erbij.

Leg de kippenpoten in het mengsel.

Laat even op halfhoog vuur en draai de poten om.

Laat weer even op halfhoog vuur staan.

Snij de sinaasappel in schijfjes.

Voeg de sinaasappel toe.

Doe er een flinke klont boter bij.

Vul de pan met water tot de kip onder het nat zit.

Schep nog even voorzichtig door elkaar.

Laat sudderen tot de kip gaar is, maar nog wel stevig is.

Leg de kip in een ovenschaal.

Schep alle kruiden e.d. uit het vocht en doe dit ook in de schaal.

Schenk een beetje van het nat over de kip.

Schenk een beetje honing over de kip.

Doe dit in een oven op 180 graden, tot de kip ‘uit elkaar valt’ (af en toe zul je de kip iets moeten bedruipen om hem niet uit te laten drogen).

Kijk hier voor meer recepten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.