Recept: Huzaren salade

Iets wat niet ontbreekt tijdens een bbq is vaak huzarensalade, stokbrood en kruidenboter. Het recept voor brood en kruidenboter heb ik al met jullie gedeeld. En dus kan ik niet anders dan met dit prachtige bbq-weer een heerlijk recept voor huzarensalade te delen.

Ingrediënten: 

  • 2 eieren
  • 600 g aardappels (kruimig)
  • zout
  • 1 zoetzure appel
  • 3 zoetzure augurken
  • 10 zilveruitjes
  • 200 g kipfilet/ham/fricandeau (vleeswaren)
  • 50 g doperwten
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 4 eetlepels mayonaise
  • (versgemalen) peper
  • 1 zakje veldsla (75 g)
  • 8 cherry tomaatjes
  • 3 takjes peterselie

Bereiding: 

Kook de eieren in ca. 10 minuten hard.

Schil de aardappelen, was de zetmelen er af en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.

Kook de aardappelblokjes in een pan met weinig water en een beetje zout in ca. 5 minuten gaar.

Wanneer de blokjes gaar zijn, giet je ze af en spoel je het af met koud water.

Doe alles in een kom.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes.

Doe alles in een kom.

Snijd de augurken en zilveruitjes fijn.

Doe alles in een kom.

Snijd de kipfilet/ham/fricandeau in stukjes.

Doe alles in een kom.

Doe de doperwtjes er bij.

Schep alles door elkaar.

Schep er ook azijn en mayonaise door.

Breng de salade royaal op smaak met zout en peper.

Zet de salade minimaal 1 uur afgedekt in koelkast.

Kook de eieren.

Pel de eieren en snijd ze in partjes.

Was de tomaatjes en halveer ze.

Knip de peterselie fijn.

Maak een bedje van veldsla

Schep de salade als berg in midden van het slabedje en strijk het mooi glad.

Garneer de salade met de partjes ei, cherry tomaatjes en peterselie.

Variatie tip:
Luxe: In deze verfijnde huzarensalade wordt het vlees vervangen door 250 g gerookte zalm en de azijn door 2 eetlepels medium dry sherry. Maak kleine taartjes huzarensalade en garneer met rucola, tomaatjes en fijngesneden basilicum.

Mediterraans: Geef de huzarensalade een mediterraan tintje met een dressing van 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels olijfolie extra vierge in plaats van mayonaise. Voeg 1 rode paprika in blokjes, 4 fijngesneden zwarte olijven en wat tijm toe. Serveer deze in een schaal bekleed met eikenbladsla.

Kijk hier voor meer recepten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.