Recept: Ravioli

Wanneer je kind dol is op pasta, maar niet zo’n groente eter is, dan is ravioli de oplossing. In dit klein pasta-pakketje kun je heerlijke groenten ‘verstoppen’. In dit geval stoppen we er mijn lievelingsgroente in: pompoen.

Ingrediënten: 

  • 500 gr pompoen
  • 215 gr bloem
  • 3 eieren
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 15 verse salieblaadjes
  • 15 verse peterselieblaadjes
  • 125 gr boter
  • 60 gr Parmezaanse kaas

Bereiding: 

Verwarm de oven op 180C.

Bak de pompoen in 1 uur op de bakplaat gaar.

Laat de pompoen afkoelen en verwijder de schil.

Meng de bloem en de eieren tot er een deeg ontstaat.

Bestuif de werkplaat met bloem.

Kneed het deeg soepel.

Dek het deeg af met een schone theedoek en laat 30 minuten rusten.

Doe de pompoen samen met de nootmuskaat in een kom .Prak het vruchtvlees met een vork fijn.

Rol de helft van het deeg uit tot een rechthoek van 1 mm dik.

Rol de rest uit tot een iets groter rechthoek.

Leg met tussenruimtes van 5 cm flinke theelepels vulling op de kleinste rechthoek.

Maak de hoopjes een beetje plat.

Leg op elk hoopje peterselie en salie.

Bestrijk de randen en de ruimtes tussen de hoopjes met water.

Leg de grotere lap deeg er bovenop.

Druk het deeg goed op elkaar.

Snijd de stukjes van elkaar.

Kook de ravioli in porties in kokend water.

Na 4 minuten is de pasta ‘al dente’.

Laat de pasta goed uitlekken voor je het serveert.

Serveer met gesmolten boter, Parmezaanse kaas en peper en zout.

Kijk hier voor meer recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.