Op de voeten staan

Al sinds ze kan staan, zoeken haar voetjes mede-voetjes op. Ze doet niets liever dan op de voeten van een ander staan en dan vooral op die van mij…en dat doet best zeer! Vooral wanneer ze de velletjes van mijn voeten opzij schuift en er met haar volle gewicht op staat.

Waarom doet ze dat?

Ik heb geen idee waarom ze het het doet. Wat ik wel weet is dat ze niet de enige is. Alle kleine kindjes die ik ken zoeken vroeg of laat mijn voeten op om er vervolgens achteloos op te gaan staan. Het is blijkbaar een dingetje onder de kleintjes…en dus ‘normaal’ (het is maar wat je normaal noemt, ik vind het vooral pijnlijk).

Zoeken, zoeken en nog eens zoeken?

Maar waarom doen ze dat toch? Is het omdat ze dichtbij je willen zijn? Of omdat ze willen doen wat jij doet? Of gewoon om te irriteren? Ik zocht het internet af en vond…niets! Ik kon helemaal niets vinden over dit gedrag bij de kleintjes.

Ligt het antwoord in spreekwoorden?

In veel spreekwoorden zit een kern van waarheid. Misschien is het antwoord in spreekwoorden te vinden. Zo heb je:

  • Met iemand zijn voeten spelen. (iemand voor de gek houden)
  • Onder de voet (ge)raken. (uitgeput raken, ziek worden, vallen)
  • Op grote voet leven (=veel geld uitgeven)
  • Op de voet volgen. (stap voor stap volgen)
  • Op goede voet staan met iemand (=goed kunnen opschieten)

Zal de betekenis van een van deze vijf spreekwoorden het antwoord geven? Zal ze mij voor de gek houden? Ik denk niet dat dat de reden is. Zou ze op dat moment moe zijn? Nee, dat is het ook niet, want ze danst soms zelfs op mijn voeten. En veel geld uitgeven doet ze zelf ook nog niet…dat doen wij wel met al die luiers en luierdoekjes en kleertjes. Maar in de laatste twee opties vind ik nog wel een aannemelijk antwoord zitten. Als je op de voeten van een volwassene staat, kun je doen wat diegene doet en dan leer je veel, plus dat je zeker weet dat diegene niet ver zal komen zonder jou. En misschien is het oom gewoon een manier om lekker dichtbij te zijn in een wereld die steeds groter wordt…vooral wanneer je leert lopen.

Hoe lang duurt dit nog?

Je zou denken dat de interesse naar het staan op voeten wel verdwijnt, maar na twee jaar doet ze dit nog steeds (zucht). Ze doet het niet eens heel bewust, ze staat er gewoon ineens op. En wanneer ik mijn voeten stiekem verschuif, zoeken haar voetjes mijn voeten driftig op…alsof het een obsessie is.

Ik had gehoopt dat het over zou gaan wanneer we er over konden praten. Maar ik kan ‘nee’ zeggen wat ik wil en zeggen dat het zeer doet (tot ik een ons weeg zeg maar), maar het helpt niets. Ze zegt lief sorry en ik krijg een kusje om het goed te maken…en vervolgens staat ze weer op mijn voeten🙄

Ik vrees dat het wachten wordt tot ze zich meer van bewust is van wat ze doet. En wanneer dat is, dat is nog niet bekend. Ik hoop snel…heeeeeeeel snel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.