Zelf gemaakt: Insectenhotel (crea-cross)

De bijen en vlinders hebben het moeilijk, net als veel andere insecten. En omdat insecten erg nuttig zijn (en zelfs belangrijk voor ons zijn), kunnen we ze beter even een handje helpen.

Lees ook: Help de bij…en nog meer insecten

Ook deze week doe ik weer mee aan de crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘papier’ en liet ik je zien hoe je pop-up kaart kunt maken. Deze week is het thema ‘mixed media’ aan de beurt. Ilse laat je deze week zien hoe je een spin op een spinnenweb maakt, Melanie laat zien hoe je mixed media met kinderen maakt en ik laat je dus zien hoe je een insectenhotel maakt. Mixed media is eigenlijk een kunstwerk dat is gemaakt van verschillende materialen. Nu is een insectenhotel niet gelijk een kunstwerk (al heb ik wel eens prachtige bouwwerken gezien die je absoluut een kunstwerk kunt noemen), maar je kunt je er zeker lekker op uitleven en creatief er mee aan de slag gaan.

Op dit moment ben ik bezig met een verhuizing. Mijn mama momenten gaat namelijk verhuizen naar een eigen domein (joepie!!!). Uiteraard wil ik al mijn verhalen en creativiteit wel meenemen naar het nieuwe adres, zodat ik daar weer compleet ben. Zo kun je alles wat je hier vindt ook daar vinden…nog makkelijker zelfs. 

Dit bericht is ondertussen ook verhuisd naar de nieuwe blog ‘Mama Duizendpoot’. Excuses voor het ongemak.

Het bericht waarvoor je hier kwam kun je nu hier vinden.

 

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan hier tussen de zelf-maak-ideetjes. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz-knop. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen.

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.