Recept: Vegetarische pasta

In het kader van ‘even een keer iets anders’, maken we de pasta dit keer vegetarisch. En het was helemaal het idee van onze kleine meid.

Mijn man was aan het werk en ik vroeg mijn dochtertje of ze mij wilde helpen om eten te maken. Triomfantelijk liep ze de keuken in en schoof de stoel bij het aanrecht. Ik vroeg haar wat we gingen maken. Ze klom van de stoel af en liep naar de koelkast. Ze wees de pasta aan, mozzarella moest er ook bij en ehm…ehm…”ei”. Oke, prima, dan maken we pasta met ei…en groente, er moet wel groente door. “Joepieeeee!” De kleine meid had er duidelijk zin in.

Tijdens het koken gaf ze mij aan wat ik moest snijden en lette ze goed op of ik het allemaal wel goed deed. “Peper, zout, oké” riep ze ineens. Dat klopte, mama moest er nog peper en zout bij doen (en zij mocht ook eventjes met de molentjes schudden). Trots heeft ze haar bordje bijna leeggegeten, onze rasechte karnivoor heeft gesmuld van haar ‘zelfgemaakte’ vegetarische pasta.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1-2 tenen knoflook
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 1 paprika
  • 6 kleine tomaten
  • 3 eieren
  • peper
  • zout
  • tijm
  • basilicum
  • pasta (ik koos voor tagliatelle, maar een andere soort kan ook prima)
  • mozzarella
  • geraspte kaas

Bereiding

Zet een pannetje met water op vuur en breng dit aan de kook. Ondertussen maak je de groente en het gebakken ei klaar.

Doe olie in de pan (dit mag een flinke scheut zijn).

Snijd de ui in stukken en doe deze in de pan.

Snijd het knoflook fijn en voeg deze toe.

De aubergine en courgette snijd je eerst in kwarten, daarna kun je ze in plakjes snijden. Ook deze voeg je toe.

Als de olie is opgenomen door de aubergine, doe je er nog even een scheut olie bij.

De paprika snijd je in kleine blokjes en voeg je toe.

Snijd de tomaatjes in acht stukken, zo krijg je halve partjes. Deze doe je ook in de pan.

Nu zal het water wel zo’n beetje aan de kook zijn. De pasta kan nu het water in.

Bak de eieren in een eigen pan, dit kan ook in olie gebakken worden.

Snijd je gebakken ei in stukjes.

Roer je ei door de groenten en voeg peper, zout, tijm en basilicum toe.

Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af.

Roer geraspte kaas en halve balletjes mozzarella door de groenten met het ei.

Leg de pasta op je bord en schep de groente met het ei en de kaas er bovenop.

Kijk hier voor meer recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.