Recept: Een perfect huwelijk; witte chocolademousse met coulis

Chocolade is lekker, maar witte chocolade vind ik het allerlekkerst; als tussendoortje of in de hete melk, in een koekje of taartje of door een nagerecht…het is allemaal heerlijk.

En omdat het binnenkort Valentijnsdag is, deel ik mijn recept van een perfect huwelijk die jou absoluut vlinders in je buik geeft.

Ingrediënten:

Voor de chocolademousse

  • 4 ons chocoladereep
  • 3 eiwitten
  • 2 dl slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de coulis

  • Bramen
  • Aardbeien
  • Blauwe bessen
  • Poedersuiker naar smaak

Bereiding:

De chocolademousse

Klop de eiwitten zo stijf dat je de schaal op de kop kunt houden zonder dat de eiwitten er uit vallen.

Klop de slagroom en de klopfix in een andere kom zo stijf dat je de schaal op de kop kunt houden zonder dat de slagroom eruit valt (let er op dat het geen boter wordt).

Schep de eiwitten voorzichtig door de slagroom.

Zet een schaal in een pan met een bodem water.

Breek de chocolade in stukken in de schaal in de pan.

Zet het vuur aan en laat de chocolade smelten (af en toe roeren).

Voeg de gesmolten chocolade en het zakje vanillesuiker toe aan het mengsel, schep het voorzichtig tot het goed door elkaar zit.

De coulis

Was de vruchten.

Doe deze in een roerzeef.

Omdat deze coulis best zuur is, kun je een beetje poedersuiker toevoegen (maak het niet te zoet, want de chocolademousse is ook al zoet)

Een perfect huwelijk

Schep een beetje coulis in een glazen schaaltje of kommetje.

Schep het chocolademengsel er op.

Laat het dessert opstijven in de koelkast.

Zet het schaaltje op een wit bord en decoreer het met poedersuiker en coulis en eventueel een paar rozenblaadjes om het extra romantisch te maken.

Kijk hier voor meer recepten

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.