Creative Peg-puzzel van Hape

 

De meiden zijn dol op puzzels, maar die zijn voor de jongste vaak nog een beetje moeilijk. Nu ze druk bezig is met leren tellen, de namen van de vormen en kleuren leren, is deze puzzel van Hape perfect.

Over Hape

Hape staat voor duurzaam, nWP_20170605_10_03_12_Richatuurlijk en intuïtief educatief. Elk speelgoed is ontworpen om te ontwikkelen op een natuurlijke manier, welke taal je ook spreekt en van welk geslacht je ook bent. Het speelgoed voldoet daarnaast aan de strengste veiligheidseisen.

De stapel-puzzel

De puzzel bestaat uit vier basisvormen die elk hun eigen kleur hebben. Zo kun je de namen van deze vier vormen oefenen en ook de namen van deze kleuren. Daarnaast kunnenWP_20170608_08_40_42_Rich (2) kinderen op deze manier leren sorteren op kleur en op vorm.

Elke kleur heeft ook nog eens een licht en donker. Zo kunnen kinderen leren van licht naar donker (of andersom) te ordenen.

De puzzel bestaat uit vier puzzelstukken met daarop een ‘stok’. Deze zit vast met een elastiek, zodat hij meebuigt wanneer er druk op uitgeoefend wordt. De ‘stok’ heeft één pin, twee pinnen of drie pinnen. De twee met drie pinnen verschillen net even iets van elkaar, die variatie sluit aan bij de vorm die er op moet. De vormen moeten op de juiste ‘stok’ gedraaid worden, zodat de pinnen precies door de gaten gaan die in de vormen zitten.

Bij deze veelzijdige puzzel moeten ze puzzelen, leren ze een aantal kleuren, leren ze een aantal vormen, leren ze ordenen en oefenen hun motorische vaardigheden…er valt dus genoeg te ontdekken.

Moeilijk? Helemaal niet.

De puzzel wordt door Hape geschikt gevonden voor kinderen vanaf 18 maanden. Daar was onze kleine meid het niet helemaal mee eens. Ze had al vlot een truckje gevonden om de vormen er af te krijgen. Ze hield het puzzelstuk op de kop en sloeg tegen de vormen aan zodat ze gingen draaien…en de zwaartekracht deed de rest. Om ze er op te krijgen zette ze het puzzelstuk rechtop en legde de vorm er op. Daarna sloeg ze er weer tegenaan zodat het vormpje draaide…en voilà, de zwaartekracht werkte wederom heerlijk mee.

Nu ze ietsje ouder is, probeert ze steeds meer de puzzel te maken zoals hij bedoeld is (netjes rechtop en zonder er tegenaan te slaan). Maar af en toe, wanneer het eventjes niet helemaal normaal lukt omdat ze niet helemaal oplet, slaat ze er weer vrolijk tegenaan…’jippie, daa is ie!’

Bestellen

Lijkt jou deze puzzel ook zo leuk voor jouw kleine? Hij is onder andere te koop via bol.com.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.