Recept: Groente in een jasje

Ik vind groente heerlijk; zowel rauw als gaar. Maar niet iedereen denkt daar ook zo over. En dat is zonde natuurlijk, want groente is ontzettend gezond. Nu maak ik wel eens groente in een jasje…speciaal voor die momenten dat er iemand mee eet die niet zo gek is op groente, of wanneer een bepaalde groente niet graag gegeten wordt, of gewoon om er een beetje een feestje van te maken (ook ideaal tijdens een feestelijk diner met kinderen😉)

Ingrediënten

  • groente om in het jasje te stoppen (broccoli, wortel, bloemkool, pompoen, courgette, aubergine of iets anders)
  • bloem
  • bakpoeder
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • mineraalwater
  • zonnebloemolie om in te frituren (in een pan)

Bereiding

Groente wat niet snel gaar is, moet eerst beetgaar gekookt worden. In dit geval hoeft dat niet, want courgette is snel gaar.

Snijd grote groente in stukken die fijn vast te pakken zijn. Dat mogen blokjes zijn, maar ook ‘roosjes’ of in dit geval reepjes.

Meng een kop bloem, zakje bakpoeder, peper, zout en paprikapoeder in een kom.

Schenk er al roerende mineraalwater bij, tot je een mooi beslag hebt.

Schep de groente er door tot alles bedekt is.

Verhit de olie in een pan.

Test de olie door een drupje beslag er in te laten vallen (die gaat ‘brobbelen’).

Wanneer de olie heet genoeg is, kan het vuur wat lager.

Leg één voor één een stuk groente in de olie.

Draai de groente wanneer het beslag aan een kant een beetje bruiner wordt.

Haal de groente er uit wanneer de andere kant ook klaar is.

Laat het uitlekken op een stuk keukenrol of theedoek

 

Kijk hier voor meer recepten

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.