Blooow

Nee, dit is geen tikfout. Het is echt Blooow met drie ‘o’-tjes. Ik keek er eerst ook wat vreemd tegenaan. Maar toen ik het logo zwp_ss_20171127_0001 (2)ag en eenmaal wist wat het product doet, werd het ineens nog best logisch.

Wat is Blooow?

Blooow is bedacht in Frankrijk. Het is een zakje gemaakt van een soort wol. Hierin zit een actieve houtskool en een organische stof (deze filtert formaldehyde uit de lucht) die samen hard hun best doen om de lucht te zuiveren van de ruimte waar het zakje in hangt of ligt.

In onze lucht zitten stofjes waar ons lichaam niet altijd blij mee is. Deze stofjes zitten in bijvoorbeeld rook, schoonmaakmiddelen, meubels, verf, lijm en kaarsjes.

Een kinderkamer is vaak wat kleiner en flink opgeknaWP_20171127_11_58_33_Rich (2)pt. Ook houd je deze ruimte graag goed schoon. Maar daardoor breng je die slechte stofjes dus wel mee de kinderkamer in. 15.000 Uren lang doet Blooow zijn best om deze zo veel mogelijk aan te pakken, dat is ongeveer 600 dagen…dus ruim 1,5 jaar!

Hoe gebruik je het?

Aan het zakje zit een lange lus vaWP_20171127_12_18_31_Rich (2)n lint. Hieraan kun je hem ophangen. Maar je kunt hem ook ergens neerzetten of in een mooi schaaltje neerleggen. En meer hoef je er eigenlijk niet voor te doen.

Wat vinden wij er van?

Ik was eerst was sceptisch. Hoe kan zo’n klein zakje nu werken? En hoe kun je nu merken of het werkt? En zit er dan een geur aan? Ik hing het zakje op in het kamertje van de jongste. Deze is het kleinst, en dus zou het daar het beste moeten werken. De volgende dag kon ik toch al wel merken dat de lucht anders aan voelde…het ademde anders; lichter en makkelijker. Dat geeft me toch wel een fijn gevoel als mama, want het is prettig om te weten dat je kind tijdens het slapen een schonere lucht binnen krijgt. Of ze er beter door slaapt zou ik niet echt kunnen zeggen, want ze is niet de beste slaper. Maar het lijkt er wel op, want de afgelopen dagen heeft ze ietsje langer geslapen en is ze wat minder snotterig. Om te kunnen zeggen of onze kleine meid het ook prettiger vindt, zullen we het denk ik een stuk langer moeten gebruiken…tot ze het zelf kan vertellen, maar dat duurt nog wel even.😉

Het zakje is geurloos. Ik was een beetje bang dat er een geurtje aan zou zitten om vieze luchtjes te maskeren. Maar dat zou eigenlijk helemaal niet logisch zijn. Het zuivert de lucht, dus zou het ook de chemische toegevoegde geur zuiveren. Dus zijn er geen vreemde synthetische geurtjes…en daar ben ik blij om.

Welke soorten zijn er?

Je kunt kiezen uit een klein of groot zakje. Het kleine zakje is 11 WP_20171123_16_10_13_Rich (2)centimeter groot, weegt 60 gram en is goed voor een ruimte van 10 m³. Deze kleine variant kost €14,90.

Naast de kleine kun je ook een grote zak kiezen. Deze is 16 centimetergroot, weegt 180 gram en is goed voor een ruimte van 30m³. De grote variant kost €34,90.

Zowel de kleine als de grote zijn te verkrijgen in vijf verschillende kleuren: grijs, donker groen, licht groen, geel en rood

Waar kan ik het kopen?

Blooow kun je bestellen op hun eigen website. Let op, want deze website is enkel leesbaar in het Engels en in het Frans. Maar de bestelpagina spreekt eigenlijk wel voor zich.

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.