De mama maffia

Slaapt jouw kind nog steeds niet door? Laat jij je kind bij je slapen? Oh nee, dat is veel te vroeg hoor, je moet hem maar dwingen te liggen, baker hem maar in. Je moet je kind elke 3-4 uur voeden en niet zomaar op verzoek. Dat zijn typische vragen en opmerkingen van de ‘mama maffia’ (niet te verwarren met Mama Maffia de boerenrock band😉)

Op dit moment ben ik bezig met een verhuizing. Mijn mama momenten gaat namelijk verhuizen naar een eigen domein (joepie!!!). Uiteraard wil ik al mijn verhalen en creativiteit wel meenemen naar het nieuwe adres, zodat ik daar weer compleet ben. Zo kun je alles wat je hier vindt ook daar vinden…nog makkelijker zelfs. 

Dit bericht is ondertussen ook verhuisd naar de nieuwe blog ‘Mama Duizendpoot’. Excuses voor het ongemak.

Het bericht waarvoor je hier kwam kun je nu hier vinden.

 

4 Comments

    1. Normaal gesproken inderdaad niet, gelukkig maar. Ik geef zelf ook wel eens advies, maar alleen wanneer iemand er om vraagt en zonder oordelen. De mama’s waar ik het over heb vinden het nodig om mama’s in nood volledig in de grond te trappen en en geven links en rechts ‘advies’ waar niemand om heeft gevraagd. Ik zie het zo vaak (op facebook vooral in mama-groepen). Een mama vraagt om hulp over een specifiek iets en vraagt er nog nadrukkelijk bij of de andere mama’s even niet willen oordelen omdat ze zich al zo verschrikkelijk voelen. Veel mama’s geven heel lief advies en troosten deze arme mama. Maar er zitten altijd een paar mama’s tussen die het niet kunnen laten om met allerlei adviezen te komen waar deze mama dan niets mee kan en ondertussen oordelen ze en geven ze vaak ook nog even een trap na. En als er dan mama’s er iets van durven te zeggen worden zij ook gelijk mikpunt. Ik lees deze berichten altijd met volle verstandsverbijstering en hoop dan ook telkens weer dat deze mama’s niet te veel schade hebben berokkend, want e zijn meedogenloos.

      Like

    1. Ik vind ze in het dagelijks leven ook nog wel meevallen. Maar op het internet gaan ze soms echt vreselijk tekeer. Dat is het grote nadeel van mama-groepen op Facebook en forums.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.