Zelf gemaakt: Mobiel

 

Een mobiel boven het bedje of boven de box is niet alleen leuk, maar ook erg handig. Het liefst willen we dan ook nog een die goed bij het kamertje past en dan moet er ook nog het juiste liedje in zitten. Mijn nichtje is een tijdje geleden bevallen van een prachtig jongetje. Hun thema is ‘aapje’ om persoonlijke redenen. Dit gaf mij de inspiratie om voor hem een mobiel te maken in dat thema.

Er moest dus sowieso een aapje in voor komen. Toen bedacht ik dat die wel aan een tak kon hangen. En aangezien een tak blaadjes heeft, konden er ook wel blaadjes in hangen. Een aap is dol op bananen, dus die moesten er ook in…en ja, die tak is niet van een bananenboom, maar anders wou het niet op die manier. En tot slot heb ik er nog een vogeltje bij gemaakt die op de tak zit…voor het tegengewicht, zodat alles in balans hangt.

Aan de slag

Voor het maken van een mobiel heb je het volgende nodig:

  • papier
  • potlood (en gum)
  • schaar
  • stof voor alle gewenste onderdelen
  • krijt
  • garen
  • lint of biaisband (en voor het aapje heb ik brede veter gebruikt)
  • kussenvulling

WP_20171014_13_17_04_Rich (2)MaaWP_20171012_14_04_08_Rich (2)k eerst een tekening van alle dingen die je wilt maken. In dit geval een tak, aap, banaan, blad en vogel.

Bedenk wat je in welke kleur wilt hebben en teken de kleurgrens op het figuur.

Knip alle delen uit en speld deze op de juiste kleuren stof.

Knip alle delen die binnenstebuiten genaaid moeten worden ruim uit.

WP_20170706_11_26_56_RichDe vogel: Naai eerst de snavel, vleugels en staart in elkaar en keer deze binnenstebuiten. Naai de ogen op het kopje. Naai de snavel vast met de onafgewerkte kanten op elkaar. Naai de bovenkanten aan elkaar en naai de onderkanten aan elkaar. Maak de vleugels en de staart vast aan de bovenkant van de vogel, weer met de onafgewerkte kant op elkaar. Naai de bovenkant en de onderkant aan elkaar, behalve bij staart. Keer de vogel binnenstebuiten en vul hem met kussenvulling. Naai de vogel nu ook bij de staart dicht.

De blaadjes: Naai de nWP_20170706_11_26_20_Richerven op de blaadjes. Naai de voorkant en de achterkant aan elkaar, maar laat de bovenkant open. Keer de blaadjes binnenstebuiten en vul ze met kussenvulling. Naai ze aan de bovenkant in een reisje aan elkaar. Naai het lint er aan en daarna ook er omheen, zodat het netjes is afgewerkt.

De banaWP_20170706_11_26_10_Richnen: Naai de lijn op de bananen. Naai de voorkant en de achterkant aan elkaar, maar laat de bovenkant open. Keer de bananen binnenstebuiten en vul ze met kussenvulling. Naai ze aan de bovenkant in een reisje aan elkaar. Naai het lint er aan en daarna ook er omheen, zodat het netjes is afgewerkt.

Het aapje: Knip de veter opwp_20170706_12_24_02_rich.jpg lengte. Naai de voetdelen op elkaar (met de veter er tussen) met knoopsgatsteek 1. Naai de handdelen op elkaar (met de veter er tussen) met knoopsgatsteek 1. Werkt het gezicht, de binnenoren en de buik ook af met knoopsgatsteek 1. Naai de ogen, neus en mond in het gezicht. Naai de navel in de buik. Naai de binnenoren op de oren, het gezicht op het hoofd en het buikje op het lijf. Naai de staart en de veters van de armen aan de voorkant vast (onafgewerkte delen op elkaar). Naai de voorkant en de achterkant op elkaar, maar laat de onderkant open. Keer de aap binnenstebuiten en vul hem met kussenvulling. Naai de aap dicht met de veters van de benen er tussen.

De bVideoToPhoto 636351985317193586 (3)oom: Naai de linkerkant aan de rechterkant aan de brede stukken aan elkaar…net als een broek (2x), let er op dat je bij de bovenkant er een touw tussen zet in een lus (ergens in het midden van de  gehele tak…dicht bij de splitsing) . Naai de binnenkanten en zijkanten op elkaar (net als een broek), maar laat een stuk open waar de blaadjes en bananen moeten hangen. Naai de kleine rondjes in de takuiteinden. Naai het grote rondje vast aan de basis van de tak (deze is gestippeld op de tekening), maar laat hem voor een deel open. Keer de tak binnenstebuiten en vul het met kussenvulling. Steek de linten van de bananen en blaadjes in de tak en naai deze vast. Naai de tak helemaal dicht. Naai de aap aan zijn handen vast op de tak. Kijk waar het balans zit en naai het. vogeltje op de tak daar waar de balans het best is.

Een mobielhouder en een muziekdoosje kun je onder andere bestellen bij Creamijn

 

Kijk hier voor meer zelfmaak-ideetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.