Recept: Appelomelet

Dit gerecht maakte ik als klein meisje al wanneer mijn ouders iets aten wat ik niet lekker vond. Naarmate de jaren verstreken veranderde het recept beetje bij beetje. Dit is zoals hij nu is…maar wie weet is dat over een paar jaar wel weer anders.

Ingrediënten:
• 4 eieren
• 1 scheut slagroom
• peper
• zout
• 1 appel
• 1 limoen
• 1 vanillestokje
• fijne suiker
• kaneel

Bereiding:
• Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in plakjes.
• Doe de plakjes in een bakje en besprenkel ze met wat limoensap en strooi er wat fijne suiker en kaneel over.
• Doe de eieren in een kom en klop ze flink luchtig.
• Doe er een scheut slagroom bij en peper en zout.
• Snijd het vanillestokje door midden en schraap de vanille er uit, voeg dit toe.
• Klop alles goed door elkaar.
• Doe boter in een grote koekenpan.
• Schenk bijna de helft van het mengsel in de pan. (laat het de bodem goed bedekken)
• Leg de plakjes appel in het eimengsel in de pan.
• Giet de rest er nu ook over.
• Wanneer het mengsel niet meer vloeibaar is, kan hij omgedraaid worden. (ik gebruik hiervoor altijd een grote deksel van een andere pan)
• Scheur de omelet in stukken en leg ze in een stapeltje op een bord.
• Bestrooi de stapel met een beetje suiker en kaneel en serveer eventueel met een heerlijke klodder zelfgemaakte slagroom.

 

Kijk hier voor meer recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.