Recept: 2x witlof

Ingrediënten:

  • 6 witlof
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 laurierblad
  • 5 kruidnagel
  • 6/12 plakken kipfilet of runderrookvlees  (6 als je ze door midden snijd)
  • 3 plakken kaas
  • peper
  • zout
  • bieslook
  • basilicum
  • koriander
  • olie
  • boter
  • suiker

Bereiding:

  • Vul een pan met water.
  • Doe hier een in vieren gesneden ui en de doormidden gesneden knoflookteentjes in.
  • Voeg ook de kruidnagel en laurierblaadjes toe.
  • Doe het witlof erbij.
  • Kook het witlof tot het bijna gaar is.
  • Laat het witlof uitlekken.
  • Snijd de kontjes van het witlof en snij ze in de lengte in kwarten.
  • Als je de plakjes vlees te breed vindt, kun je deze in de lengte door midden snijden.
  • Snij de plakjes kaas in achten.
  • Meng het bieslook, basilicum en koriander.
  • Leg een plakje kaas op het uiteinde van het plakje vlees.
  • Doe er een beetje peper en zout op.
  • Leg er een kwart witlof op.
  • Strooi er een beetje van het kruidenmengsel over.
  • Leg er weer een plakje kaas op.
  • Rol het vlees op, om het witlof.
  • Doe een beetje olie in een ovenschaal.
  • Leg de witlofjes erin.
  • Doe de witlofjes in de oven (180 graden).
  • Zet een pan op het vuur en doe er flink wat boter in.
  • Leg de overige witlofjes in de pan wanneer de boter gesmolten is.
  • Strooi er een beetje peper en zout over.
  • Strooi er een beetje suiker over.
  • Draai de witlofjes om wanneer het suiker gesmolten is en zet het vuur laag.
  • Wanneer het suiker iets begint te karamelliseren, haal je de witlofjes uit de pan.
  • De andere witlofjes kunnen uit de oven wanneer het kaas gesmolten is.

 

Kijk hier voor meer recepten

3 Comments

    1. Met ham deed ik vroeger inderdaad ook, liefst met een wat rokerige, ziltige ham. Maar ik kwam er achter dat varkensvlees voor mij toch niet zo’n goed idee is, dus nu maar kipfilet of runderrookvlees als alternatief😊

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.