Mamakleding, speciaal voor het geven van borstvoeding

 

 

VideoToPhoto 636363292140587162 (2)Je bent net bevallen en hebt besloten dat je borstvoeding wilt geven. Alles verloopt eigenlijk prima. Maar er is een ding waar je als onervaren borstvoedingmama niet vooraf over na had gedacht…je kleding! Je merkt dat meer dan de helft van je garderobe onhandig of zelfs ongeschikt is voor het voeden. Je moet namelijk of alles omhoog hijsen zodat er een dikke rol kleding onder je oksels en kin zit die het zicht op je kleine blokkeert. Of je trekt een deel over je borst naar beneden waardoor je na het voeden met een uitgerekt deel zit wat nog na lubbert. En als je voor de laatste optie kiest, is de kleding zo laag uitgesneden dat je nog net geen bord met ‘melk te koop’ op je borst hebt hangen.

Ik heb een jaar lang moeten worstelen met mijn ‘gewone’ kleding. Waarom? Ik had natuurlijk wel gezocht naar speciale kleding voor het voeden, maar kon alleen rare modelletjes vinden of het was veel te duur of het was een combinatie van positiekleding en voedingskleding (al begrijp ik deze niet helemaal want je bent toch of zwanger of aan het voeden…uitzonderingen daargelaten natuurlijk).

Toen kwam ik per ongeluk bij de voedingskleding van de H&M. Eenuntitled (3) ruim assortiment is er niet hoor, maar er is genoeg en wordt vaak vernieuwd. Er is ook nog best veel variatie qua kledingstukken; hemdjes, shirts, truien, jurken, blouses…voor elke gelegenheid wel iets.

MaaVideoToPhoto 636363292629353209r wat is er dan zo anders aan voedingskleding dan ‘gewone’ kleding? In voedingskleding zitten openingen of flapjes waardoor je niet gelijk half bloot hoeft om je kind te voeden. en ook hoef je niet met een half kledingstuk onder je oksels en kin te zitten, maar hooguit een klein stukje op tillen. Neemuntitled de zomerse ‘little black dress’ die ik hier draag. Zo aan de buitenkant zie je niets vreemds…een gewone zwarte zomerjurk. Maar wanneer je een stukje van deuntitled (2) top opzij schuift, zie je dat er een stuk stof onder ziet die je over je borst kunt trekken zodat je kind kan drinken zonder dat jij er half bloot bij zit. Erg handig als je niet thuis bent, want zo kun je redelijk discreet voeden zonder al te veel toeters en bellen. Maar thuis is het natuurlijk ook handig, want je kind kan er binnen een paar tellen bij.

Maar er zijn ook andere soorten ‘openinuntitled (4)gen’. De hemdjes hebben bijvoorbeeld een soortgelijk systeem als een voedings-bh: zo’n klik haakje aan het bandje. Deze vind ik het makkelijkst. En in de hemden zitten ook nog eens een elastiek die onder je borst door loopt zodat er een dubbel stukje stof over je borsten zitten. Door deze elastiek hoef je niet per se een bh te dragen. Compressen blijven ook redelijk goed zitten in deze hemden…vooral als je niet van die gladde hebt maar van bamboe.

Wil je graag een kijkje nemen in hun assortiment aan voedingskleding? kijk dan op de site bij H & M Mama

Een nadeel van online kopen bij H&M. Wanneer een kledingstuk defect geleverd wordt, kun je hem kosteloos retour doen, maar daarmee heb je het kledingstuk dus niet meer. Je geld wordt ook netjes teruggestort, maar het kledingstuk heb je dan nog steeds niet. Wil je het kledingstuk toch hebben, dan moet je het opnieuw bestellen en dus ook de verzendkosten opnieuw betalen…waardoor jij dus technisch gezien extra moet betalen omdat zij een defect kledingstuk leveren en jij toch graag dat kledingstuk wilt. Of je moet al minimaal zo veel bestellen dat de verzendkosten gratis zijn, maar dat red je met één kledingstuk natuurlijk niet en ben je dan dus al weer verplicht om meer te kopen waardoor je nog duurder uit bent. Niet erg netjes van H&M natuurlijk. Zij zijn immers in de fout en jij draait voor de kosten op. Hier heeft H&M nog wel het een en ander te verbeteren. Ook controleren ze niet of jij de kledingcode wel correct hebt genoteerd. Ik had namelijk (bleek later toen ik het weer wou bestellen) een code genoteerd van een ander paar hemdjes (die overigens even duur waren), maar H&M heeft in de retourverwerking gewoon de code gehanteerd die ik heb doorgegeven, ook dat klopt natuurlijk niet. Als bedrijf moet je er van uit gaan dat je klanten fouten maken bij het noteren zodat je eigen administratie wel klopt. Natuurlijk was het ook mijn eigen schuld geweest als er wel een prijs verschil was geweest. Maar het had ook anders kunnen lopen. Ik had ook de code van het duurste product kunnen noteren…dan had ik dus meer terug gekregen dan dat het product had gekost. Achteraf had ik dat denk ik maar moeten doen, zodat ik de verzendkosten er weer uit had (niet dat ik dat ooit had gekund hoor).

 

1 Comment

  1. Wat goed van de H&M dat ze nu ook borstvoedingskleding verkopen zeg. Dat wist ik niet. Ik kende alleen hun positiemode. Toen ik nog borstvoeding gaf was ik altijd op zoek naar geschikte kleding, dus dit vind ik een top initiatief.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.