Recept: Kip met pompoen (en rijst)

WP_20170110_17_59_05_Rich

Ingrediƫnten:

  • rijste olie of kokosolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • verse gember
  • 1 limoen
  • 1 el ketjap
  • 1 kleine pompoen (flespompoen)
  • 2 kipfilet
  • 1 el palmsuiker of bruine suiker
  • 4 handjes rijst
  • (eventueel Spaanse peper)

 

Bereiding:

  • Doe olie in de wok.
  • Snijd ui in blokjes en fruit deze in de wok.
  • Snijd de knoflook zeer fijn en voeg deze toe.
  • Snijd eventueel de Spaanse peper zeer fijn en doe dit in de wok.
  • Snijd twee tot drie dunne plakjes gember in zeer fijne blokjes en doe dit in de wok.
  • Voeg het sap van de limoen toe.
  • Doe de ketjap er bij.
  • Snijd de pompoen in plakken.
  • Snijd de schil er af en snijd de zaden er uit.
  • Snijd de plakjes pompoen in blokken.
  • Snijd kipfilet in blokjes en doe deze in de wok.
  • Roer goed tot de kip volledig dichtgeschroeid is.
  • Doe de pompoenblokjes er bij.
  • Voeg eventueel een klein beetje water toe, zodat de pompoen niet aanbrandt maar lekker zacht gaar wordt.
  • Zet een pan water op en kook daarin de rijst.
  • Wanneer de pompoen, kip en rijst gaar zijn, kun je bruine suiker of palmsuiker toe voegen.

 

Kijk hier voor meer recepten

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.