Borstvoeding geven is een weloverwogen keuze…net als de bijbehorende bh

Phototastic-7-6-2017_c4058d4c-2414-4612-84d2-55ee628727ef

Wanneer je zwanger bent, sta je voor een grote keuze: wel of geen borstvoeding. En kies je voor borstvoeding, ga je dan aan de borst voeden of via de fles of combineer je het? Allemaal vragen waar je over na moet denken.

En met het antwoord op die vragen beland je bij de volgende vraag: welke voedings bh kies je?

Ik droeg altijd beugel bh’s. Onervaren als ik was, dacht ik dat een voedings bh met beugel fijn zou zijn. Tjongejonge wat had ik het mis. Na twee dagen was ik die dingen al spuugzat. De beugels drukten constant op de melkklieren en dat was niet alleen irritant, maar zorgde ook voor verstopping. Nou, zo’n verstopping van een melkkanaaltje is het laatste wat je wilt.

Ik ging mij gelijk verdiepen in de opties en keek wat het beste bij mijn wensen zou passen.

Ten eerste moest het dus zonder beugels worden. Steun is fijn, maar verstoppingen zijn alles behalve fijn. Daarbij komt dat het fijn is om de ruimte in je bh te hebben voor het zwellen en krimpen van de borst bij een volle en lege borst.

Ten tweede moest het van boven naar onder te openen zijn en niet vanaf het midden. Dat is met discreet willen voeden net even wat praktischer. Plus dat je niet een stuk bh in het gezicht van je kind hebt zitten.

Ook moest het niet een voorgevormde bh zijn. Door de extra vulling, is de bh lastiger goed te openen en zit je met al dat extra stof die en je kind in de weg zit en jou op je borst drukt.

Ook moest de bh natuurlijk fijn zitten. Ik wou dus geen tierelantijntjes als kanten randjes die net niet fijn voelen wanneer je de bh open doet. Het liefst wou ik katoen, zodat het zou ademen en niet klam zou aanvoelen bij warm weer.

En de bh moest makkelijk mee te wassen zijn en neutraal genoeg zijn voor alle verschillende outfits.

Verder moest de bh ook nog eens praktisch zijn bij het kolfen.

Oh ja, en ik wou niet gelijk een vermogen uitgeven aan iets waarvan ik niet zou weten hoe lang ik het zou gebruiken…met borstvoeding weet je immers maar nooit.

Lees ook: Kloofjes, melkblaren, verstopte melkkanaaltjes…borstvoeding gaat niet altijd over rozen

Na wat speurwerk op het internet, kwam ik uit bij de voedings bh van de Hema. Ik had eerst heel sceptisch en erg voorzichtig één bh besteld, want ik wou eerst zeker weten dat de bh mij zou bevallen voor ik er meer zou kopen. Nou, van die keuze had ik na de eerste dag al spijt. Na een dag heerlijk comfortabel borstvoeding te hebben gegeven, moest ik weer die rot bh’s aan die voor geen meter zaten, omdat ik moest wachten tot de nieuwe geleverd werden. Mijn tweede bestelling was dus gelijk genoeg voor een hele week, zodat ik geen dag meer zonder comfort hoefde.

Ga je ook borstvoeding geven en wil je ook zo’n fijne voedings bh? Je kunt ze voor €11,50 per stuk bestellen bij de Hema en zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.